Ons Dorp

Terug naar de jaren 50
 

Het Dorp van Sinterklaas
 

Sinterklaas is ook dit jaar weer in Hooge Zwaluwe. Samen met zijn Roetveeg Pieten logeert hij in Het Jaren 50 Dorp. Voor een week is Het Dorp helemaal in de oud-Hollandse sfeer van Sinterklaas. Maak samen met je (klein)kinderen een nostalgische wandeling terug in de tijd en beleef de sfeer van vroeger. Kinderen worden actief betrokken bij het Sinterklaas verhaal door middel van een leuke poppenkastvoorstelling in het Revue Theater. Daarna is er een echte pieten speurtocht met leuke opdrachten.In het Pieten Atelier maken de kinderen een leuke knutsel met de Knutselpieten. In de Bakkerij kunnen ze samen met de bakpieten pepernoten bakken.


In Het Dorp van Sinterklaas zijn er veel oude huisjes en winkeltjes. Alle Pieten zijn daar erg druk in de weer. Ze werken in de Winkel van Sinkel en vullen de snoepzakken. De Sport Piet doet een pakjes race op het plein. Muziek Piet oefent een dans in het Revue Theater en de Post Piet is druk met alle tekeningen en kleurplaten. 


Neem een kijkje in de Pietenschool en leer samen met de Pieten allerlei pieten weetjes. Doe mee samen met je (klein)kind met de Pieten speurtocht en heel veel andere leuke Pieten activiteiten. 

In de Sjieke Kamer kun je Sinterklaas een hand geven of met hem op de foto gaan. Tenslotte kun je in Het Kleine Café kun je heerlijk nagenieten! 

 Je dient je van te voren op te geven via het contactformulier.


Om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt en alle kinderen de aandacht krijgen die ze verdienen werken we deze dag met tijdsblokken van twee uur. 

Voor scholen en kindcentra hebben we een leuk aangepast programma. Dat bestaat uit poppenkast, speurtocht door het Dorp van Sinterklaas en diverse leuke activiteiten in het Dorp. Kies uit een van de onderstaande tijden:


Datum 

tijd 

activiteit 

Vooraf aanmelden 

Zondag 26-11 

10-12 uur 

Dorp van Sinterklaas 

Vooraf aanmelden € 7,50 p.p.

Zondag 26-11 

13-15 uur 

Dorp van Sinterklaas 


 donderdag 23 11 en vrijdag 25-11 kunnen scholen het Dorp van Sinterklaas bezoeken

9.30 - 11.30 uur 

Dorp van Sinterklaas 

Voor scholen en kindcentra 

Vooraf aanmelden € 4 p.p.


Kinderen kunnen meedoen aan een kleurwedstrijd, de kleurplaat ontvang je via de mail samen met de bevestiging van het tijdsblok. De kleurplaat kunnen de kinderen inleveren bij Post Piet.

Deze dag zijn we niet toegankelijk voor rolstoelen. 

De Entree voor Het Dorp van Sinterklaas is € 5,- p.p. voor kinderen en hun familie.

€ 4,- p.p. voor scholen en kindcentra.

Parkeren kun je bij ons op het terrein. 

Tot ziens!